26 Temmuz 2012 Perşembe

Papaz Yahnisi

MALZEMELER: 750 gr kemiksiz dana eti 20 tane kadar arpacık soğan 10 diş kadar sarımsak yarım su bardağı sıvı yağ 3 su bardağı sıcak su isteğe bağlı 10 tane mantar 6 çorba kaşığı sirke yarım limon suyu 1 çay kaşığı tarçın yarım çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı karabiber YAPILIŞI:Eti kuşbaşı doğrayın.soğan sarımsakların kabuklarını soyun,mantarları temizleyip dilimleyin.Tencerede sıvı yağı kızartın,eti ilave edip,kavurun soğan ve sarımsakları ilave edip soteleyin.Etler hafif yumuşayınca soğanlar pembeleşince sıcak suyu,sirkeyi ilave edin 30 dk kadar ağzı kapalı pişirin.Sonrasında mantarları süzüp ekleyin tarçın kırmızı toz biber karabiber ve tuz ilave edip 10-15 dk daha pişirin servis yapın.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Template by:

Free Blog Templates