MALZEME: 1 kahve fincanı pirinç 2 küçük soğan(ince kıyılmış) 500 gr yağsız kıyma yarım tatlı kaşığı tuz yarım çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı yağ KIZARTMAK İÇİN: 4çorba kaşığı un 3 yumurta 1 su bardağı sıvı yağ YAPILIŞI:Pirinci ayıklayıp suda 15 dk haşlayın süzün,bir tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırın,soğanı ilave ederek hafifçe sarartın.Kıymanın yarısını ilave edip soğanla 5 dk kavurun.Karışımı bir tepsiye boşaltıp içerisine kalan çiğ kıymayı,tuz karabiber ve pirinci ilave edip karıştırın.Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alıp şekil vererek önce una sonra yumurtaya batırıp
kızgın yağda kızartın.(AFİYET OLSUN)
başarılı
YanıtlaSil