26 Temmuz 2012 Perşembe

Hünkar çorbası

3 litre tavuk suyu 150 gr yoğurt 1 su bardağı un 2 adet yumurta sarısı 5 diş ince kıyılmış sarımsak 150 gr tereyağı 1 adet limon suyu

nane tuz karabiber 1 adet soğan 2adet patlıcan Öncelikle patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra incecik kıyın ve bir kenara alın.Bir tencerenin içine tereyağını (1 tatlı kaşığı kadar tereyağını ayırın), ince doğranmış soğanı ve sarımsağı koyup, kavurun. Biraz renk aldıktan sonra patlıcanları ilave edip tekrar karıştırın.Tavuk suyunu ekleyerek 10 dakika kaynatın.Çukur bir kabın içinde unu, yoğurdu, yumurta sarısını, limon suyunu, tuz ve karabiberi çırpın . Biraz soğuk, biraz da sıcak su ilave edip karıştırarak kaynayan çorbaya dökün ve 5 dakika daha kaynatın. Kenara ayırdığınız 1 tatlı kaşığı tereyağını küçük bir tavada kızdırıp naneyi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Template by:

Free Blog Templates