22 Ağustos 2013 Perşembe

BAKLAVA YUFKASI İLE KIYMALI BÖREK

MALZEMELER: 12 tane baklavalık yufka,2 tane orta boy soğan,250 gram kıyma,1 çorba kaşığı kuş üzümü,sıvı yağ,,tuz,bir çimdik toz şeker,zeytinyağı,1 yumurta sarısı karabiber,susam ve çörek otu, YAPILIŞI:Soğanı yağda soteleyin,kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin,tuz bir çimdik toz şeker ve karabiberi ilave edin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Ayrı yerde kuş üzümünü 10 dk sıcak suda bekletip suyunu süzdürün sonra harca ekleyin.1 tane baklavalık yufkayı tezgaha yayın,sıvı yağla iyice yağlayıp üzerine 2. yufkayı serin,tekrar sıvı yağla yağlayıp 3. yufkayı serin,kıymalı harçta üzerine serpiştirin. yufkayı sıkıca rulo halinde sarın.kalan yufkalarla da aynı işlemi tekrarlayın.Her bir ruloyu 4 eşit parçaya kesin,yumurta sarısı sürüp üzerine susam çörek

otu serpiştirin,önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Template by:

Free Blog Templates