29 Ağustos 2012 Çarşamba

Cevizli Fıstık

MALZEMELER:1 su bardağı toz Antep fıstığı,1çay bardağı ceviz içi,1 su bardağı toz şeker,2 tane yumurta,1,5-2 su bardağı gerekirse un ilavesi yapınız,Yarım su bardağı tereyağı.Üzerine:1 su bardağı kabuksuz çam fıstığı YAPILIŞI:Fırını 170 derece ısıtın.Yumurta ve toz şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.Öğütülmüş cevizi Antep fıstığını,unu ve tereyağını ekleyip karıştırın.Elinize yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur elde edin.Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin.160 derecede 15 dakika pişirin

Hiç yorum yok:

Template by:

Free Blog Templates