22 Ağustos 2013 Perşembe

FINDIKLI BİSKÜVİ

MALZEMELER:2.5 su bardağı un,100 gram iri çekilmiş fındık,125 gram tereyağı,1 su bardağı toz şeker,2 yumurta sarısı,1 paket vanilya,bir tutam tuz,40 gram kadar bitter çikolata YAPILIŞI:un 60 gram fındık tereyağı şeker yumurta sarısı tuz ve vanilyayı bir kapta yoğurun.buzdolabında 1 saat bekletin.Hamuru merdane yardımıyla biraz açın ama ince olmasın sonra çay bardağı ağzıyla yuvarlaklar kesin.180 derecelik fırında pişirin.servis tabağına alın pişen bisküvileri ve ılınmaya bırakın.bitter çikolatayı benmari usulü eritip bisküvilerin kenarlarına fırça yardımıyla sürüp kalan fındıkları da ser

piştirip yapıştırın.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Template by:

Free Blog Templates