26 Temmuz 2012 Perşembe

Meyveli Krem Karamel

MALZEMELER: 1 lt süt 9 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya KARAMELA İÇİN: 4 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu MEYVELİ SOS İÇİN 200 gr olgun çilek YAPILIŞI:Sütü derin bir tencerede kaynatın.Ayrı bir tencerede yumurta,toz şeker ve vanilyayı karıştırın.Kaynamış sütü çırpma teli ile karıştırarak içine ekleyin.karışımı tel süzgeç veya tülbent yardımı ile süsün.karamelayı hazırlamak için şekeri ve limon suyunu tavada pekmez rengine gelinceye kadar pişirin.Karamel kalıplarının altına 1 çorba kaşığı karamela koyarak üzerine krem karışımını dökün.Fırını 170 derece ısıtın derin bir fırın kabına yerleştirerek altına soğuk su koyun.Krem karameller sertleşinceye kadar fırında pişirin.Taze meyveli sosu hazırlamak için çilekleri süzgeçten geçirin veya blender da çırpın.Meyveli sosu soğuttuğunuz ters çevirdiğiniz krem karamellerin üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Template by:

Free Blog Templates