22 Ağustos 2013 Perşembe

EV EKMEĞİ

MALZEMELER:2 çay kaşığı kuru maya,250 ml süt,1 çay kaşığı toz şeker veya pekmez yada bal,350 gram tam buğday unu,1 çay kaşığı tuz,2 çorba kaşığı zeytinyağı, EK MALZEMELER:1 tatlı kaşığı kuru üzüm,1 tatlı kaşığı susam ,1 tatlı kaşığı çörek otu,taze biberiye veya maydanoz dereotu (isteğe bağlı) YAPILIŞI:Ilık süt ve mayayı yoğurma kasesinde karıştırın,1 çay bardağı bal ekleyin veya toz şeker veya pekmez tercih sizin,maya köpürmeye başlayana dek bekleyin,yağı tuz ve unu ekleyin yumuşak elastik bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.Hamurun üzerini örterek,ılık ortamda mayalanıp iki katına ulaşana kadar yaklaşık 1 saat bekletin.Mayalanmış hamuru 5-6 parçaya bölerek istediğiniz ekstra malzemeleri katarak yada sade şekil vererek ekmekleriniz yapın.Hamurları önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 15 dk pişirin..AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Template by:

Free Blog Templates