30 Temmuz 2012 Pazartesi

Hardallı Kurabiye

MALZEMELERİ: 3 çorba kaşığı sirke, 1 çorba kaşığı hardal, 3 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı, 1 adet yumurta, Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, Bir çorba kaşığı kırmızı toz biber bir tutam tuz,2 su bardağı un ÜZERİNE:rendelenmiş kaşar peyniri,çörek otu YAPILIŞI:Yumurtanın akın ve sarısını ayırın,sirke hardal tereyağı yumurta sarısı kaşar peyniri toz kırmızı biber tuz ve unu bir kaba alın yoğurun streç filme sarıp buzdolabında yarım saat bekletin.Daha sonra daha sonra merdane yardımıyla yarım santim açın ve dilediğiniz kalıpla şekiller çıkartın.tepsisine dizin,üzerine çörek otu ile kaşar peynirini serpiştirin.önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Template by:

Free Blog Templates