31 Temmuz 2013 Çarşamba

Maydanozlu Soğanlı Peynirli Çorek

HAMUR İÇİN: 2 su bardağı un,yarım su bardağı sut,çeyrek su bardağı su,1 tatlı kaşı kabartma tozu ,bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber,tuz İÇ MALZEMELERİ:4 çorba kaşığı tereyağı, bir çorba kaşığı köri tozu,bir miktar ince kıyılmış maydanoz,kasar peyniri rendesi,taze soğan tuz YAPILIŞI:Fırını 200 derecede ısıtın. Tereyağında doğranmış taze soğanları soteledikten sonra kıyılmış maydanoz tuz köri ve rendelenmiş kasar peynirini ilave edin. Hamuru hazırlamak için unu eleyin,süt tuz su ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurun.20 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra hamurları merdane yardımı ile pizza kalınlığında ve pizza şeklinde acın.Daha önceden hazırladığınız harcı üzerine serpiştirip yine pizza dilimleri gibi üçgen dilimleyin.dilimlenmiş parçaları geniş tarafından başlayarak rulo yapın,yağlanmış fırın tepsisine sıralayarak üzerlerine kırmızı toz biber serpiştirin.altın sarısı renk alıncaya kadar pişin.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Template by:

Free Blog Templates