31 Temmuz 2013 Çarşamba

MÜRDÜM ERİKLİ TART

MALZEMELER: 150 gram Terayağı,1 su bardağından biraz fazla un,yarım su bardağı toz şeker,Margarin (kalıbı yağlamak için)10-12 tane mürdüm eriği YAPILIŞI:Tereyağı 1 su bardağından biraz fazla unu ve yarım su bardağı toz şekeri birarada yoğurun,elde ettiğiniz hamuru buzdolabında yarım saat bekletin..Daha sonra hamuru 22 cm çapında margarinle yağladığınız kalıba kenarlarını da örtecek biçimde yayın.Eriklerin çekirdeklerini çıkarın.Erikleri hamurun bütün yüzeyini örtecek şekilde düzgünce yerleştirin.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pembemsi bir renk alana kadar pişirin.Çıkardığınızda üzerine pudra şekeri serpin dilimleyerek servis edin.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Template by:

Free Blog Templates