28 Ağustos 2012 Salı

Kalburbastı Kurabiye

MALZEMELER:2.5-3 su bardağı un,1.5 su bardağı toz şeker,1 su bardağından 3 parmak eksik tereyağı,1 tatlı kaşığı vanilya,1 adet yumurta,1 çay bardağı toz fındık YAPILIŞI:Toz şeker ve tereyağını iyice karıştırın.Kalan hamur malzemelerini karışıma ekleyin ve yoğurun.Elinize yapışmayan esnek bir hamur hazırlayarak hamuru poşete koyun ve bir poşete koyun ve bir gece buzdolabında bekletin.Ertesi gün hamurunuzu unlanmış bir tezgahta yarım parmak açarak yuvarlaklar kesin ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.Üzerine bıçakla önce enine sonra boyuna çizgiler çekin.150 derecede ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Template by:

Free Blog Templates