17 Ağustos 2012 Cuma

DEREOTLU POĞAÇA

MALZEMELER:40 gr yaş maya,1 su bardağı süt,2 çorba kaşığı tereyağı,1 çorba kaşığı sıvı yağ,1 yumurta,1 çorba kaşığı toz şeker,2 çorba kaşığı yoğurt,1 demet dereotu,aldığı kadar un,tuz YAPILIŞI:Yarım bardak suya biraz tuz koyun,mayayı ufalayıp buz suda 5 dk bekletin.ılık sütün içine tereyağını koyup eritin,içine sıvı yağ yoğurt yumurta şeker maya ince kıyılmış dereotunu koyun.Aldığı kadar un ekleyip yoğurun 20 dk dinlendirin.Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin:AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Template by:

Free Blog Templates