malzemeler:(4 kişilik) 4 tane kabak 1 Tatlı kaşığı yağ 1 su bardağı su 200 grm beyaz peynir Yarım bağ dere otu yaprakları 2 yumurtanın sarısı Üzeri için gravyer veya kaşar peyniri Yapılışı:Kabakların kabuklarını soyuyoruz,ortasından yarıp çekirdekli kısmını çıkartıyoruz kabakları bir tencereye alıp üzerine tuz su ve yağı ilave ederek bir 10 dk haşlıyoruz.sonrasında haşlanmış kabakları yağlanmış fırın kabına alıyoruz ,beyaz peynire dereotu ve yumurta sarılarını ilave edip kabakların içini bu harçla dolduruyoruz.15-20 dk fırında pişiriyoruz.kabakları fırından çıkarmaya yakın gravyer yada kaşar peyniri rendesini kapakların üzerine ilave ediyoruz.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok: