22 Ağustos 2013 Perşembe

Sirkeli Hardallı Kurabiye

Hamur için: 2 çorba kaşığı sirke,1 çorba kaşığı hardal,3 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağ,1 tane yumurta,yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,1 çorba kaşığı kırmızı toz biber,bir tutam tuz,2 su bardağı un üzerine:rendelenmiş kaşar peyniri,Çörek otu Yapılışı:Yumurtanın akını ve sarısını ayırın,sirke ,hardal,tereyağı yumurta sarısı,rendelenmiş kaşar peyniri,toz kırmızı biber tuz ve unu yoğurma kabına alın iyice yoğurun ve sonra streç filmle sarıp hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin.daha sonra hamuru merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın ve istediğiniz kurabiye kalıplarınla şekiller çıkarın.tepsiye dizin ve üzerine çörek otu ile rendelenmiş kaşar peynirini serpin.ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 15 dk kadar pişirin.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Template by:

Free Blog Templates